Pui în sos cu ierburi

4-6 porții

12 pulpe superioare de pui (cu os, cu sau fără piele), de preferat organice
zeama de la 1 lămâie
4 linguri ulei Annabella Zilnic
sare și piper

pentru sosul grecesc cu verdețuri:
500 ml iaurt grecesc, natur
4 fire groase de ceapă verde sau 6 subțiri
un ardei iute, verde, fără semințe
1 cățel de usturoi, curățat
1/2 castravete, curățat și tăiat cubulețe
3 linguri coriandru proaspăt și mentă, tocate, amestecate sau 2 linguri din fiecare
2 linguri mărar
sare și piper, după gust

Pasul 1: Încălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Puneți pulpele de pui (cu pielea în sus, dacă au) într-o tavă pentru cuptor sau într-un vas termorezistent, apoi turnați zeama de lămâie și uleiul peste ele și condimentați cu puțină sare și piper.

Pasul 2: Când cuptorul s-a încins, puneți în el tava cu carne și lăsați puiul să se facă timp de 45 de minute.

Pasul 3: Între timp, preparați sosul. Turnați iaurtul într-un bol mare și tăiați, deasupra lui, cât mai subțire posibil, ceapa verde și ardeiul iute, fără semințe.

Pasul 4: Puneți în iaurt usturoiul sfărâmat și adăugați cuburile de castravete și mare parte din verdețuri, păstrând puțin din ele că să le presărați deasupra. Amestecați toate ingredientele.

Poftă bună!