Blog
Cartofi-la-cuptor-cu-costită-și-cașcaval

Cartofi la cuptor cu costiță și cașcaval

Cartofi-la-cuptor-cu-costită-și-cașcaval

Cașcavalul topit este delicios în orice combinație. De data aceasta, îți propunem să îl savurezi peste o
porție de cartofi la cuptor cu costiță. Sună delicios? Descoperă rețeta:

Ingrediente:
1 kg cartofi
300 g costiță afumată
200 g cașcaval
2 linguri ulei
piper
condimente
boia
unt

Mod de preparare:
Curăță cartofii și taie-i în bucăți mari și lasă-i la fiert aproximativ 10 minute. Când aceștia sunt aproape
fierți, lasă-i la scurs. Taie costița în fâșii și prăjește-o în ulei până se rumenește.
Între timp, unge cu unt un vas yena. Pune în vas cartofii și presară peste ei sare, piper, boia și
condimente. Deasupra, așază costiția. Amestecă cu o lingură de lemn întreaga compoziție și las-o la
cuptor timp de 30 de minute.
Când timpul s-a scurs, scoate-o de la cuptor și presară deasupra cașcavalul ras. Introdu din nou în cuptor
vasul timp de 10 minute, până când cașcavalul se topește.
Savurează acest fel de mâncare cu o porție de castraveți murați de vară.