Comanzi de acasă - sună la 0770422688 - comanda minima 100 lei
Blog
Chifteluțe_marinate_cu_spaghete-final

Chifteluțe marinate cu spaghete

Chifteluțe_marinate_cu_spaghete-final

Chifteluțele marinate pot fi servite cu diferite garnituri, cartofi la cuptor, piure sau salată. Astăzi îți propunem o rețetă delicioasă cu chifteluțe și spaghete, numai bună de servit familia într-o după-masă de duminică.

Ingrediente:

Pentru chifteluțe:

aprox 500-600 g carne de porc tocată

2 ouă

usturoi după gust

verdeață

2 cartofi rași

1 morcov ras

sare, piper

cimbru după gust

faină

Pentru sos:

1 cană de apă

3 cepe mici

Foi de dafin, piper, sare

2-3 linguri de bulion sau sos de roșii, după preferință

Cașcaval ras 450 g de spaghete

 

Cum se prepară

1)  Ia un vas mare în care amesteci carnea tocată cu oul, condimentele, usturoiul, morcovul ras, cartofii rași și verdeața. Umezește-ți mâinile și formează bile mici și apoi tăvălește-le prin făină și prăjește-le în uleiul bine încins până când capătă o culoare maronie. Fierbe spaghetele timp de 5-10 minute și apoi ia-le de pe foc și scurge apa.

2)      În timp ce fierb spaghetele, poți prepara sosul și anume: taie mărunt cele 3 cepe mici și călește-le până devin aurii, adaugă cana de apă, foile de dafin, piperul și lasă la fiert aproximatix 10 minute. Adaugă chifteluțele peste paste, mai lasă-le la fiert 5 minute, adaugă bulionul și mai lasă-le la fiert un pic până mai scade apa sau până se mai îngroașă sosul. Apoi ia oala de pe foc și lasă la răcit.

 

3)      Încălzește cuptorul și pune într-o altă oală sau tavă adâncă ulei, pastele și chifteluțele cu sos. Amestecă și presară cașcavalul ras.

 

Bagă tava la cuptor aproximativ 15 minute la foc potrivit și așteaptă să te bucuri de o masă ca la restaurantele din Grecia cu cele mai bune fructe de mare.