Program: Luni-Sambata: 7:00-22:00; Duminica: 7:00-19:00
Blog
Pâine de casă pentru sandvișuri

Pâine de casă pentru sandvișuri

Pâine de casă pentru sandvișuri

Ingrediente:
1kg făină
600ml apă
2 lingurițe de sare
25g drojdie

Mod de preparare:
Dizolvă drojdia în apă călduță, într-un vas încăpător. Separat, amestecă făina cu sarea, apoi toarnă jumătate din cantitatea de făină peste apa în care ai dizolvat drojdia și amestecă. Acoperă vasul cu o folie alimentară și lasă peste
noapte într-un loc călduț. Amestecă restul de făină cu sare și pune amestecul pe tocător. Fă în mijloc o gaură și apoi
răstoarnă compoziția. Frământă timp de 15 minute aluatul până când acesta va fi elastic și nelipicios.
Pune aluatul într-un bol uns cu ulei și lasă-l să crească cel puțin o oră la loc călduț. Răstoarnă aluatul crescut pe un tocător presărat cu făină și împarte-l în 3 (sau 4) bucăți egale. Formează pâinici lunguiețe și pune-le în tava
acoperită cu hârtie de copt, crestându-le pe suprafață. Lasă pâinicile în cuptorul preîncins la 250 de grade timp de 20-25 de minute.
Cu siguranță această pâine caldă și fragedă va da savoare sandvișurilor tale!