Program: Luni-Sambata: 7:00-22:00; Duminica: 7:00-19:00
Blog
Risotto-cu-spanac-și-parmezan

Risotto cu spanac și parmezan

Risotto-cu-spanac-și-parmezan

Ingrediente:

1 pahar de orez bob cu bob sau bob lung
1 ceapă
2 căței de usturoi
150 ml vin alb sec
300 g spanac
600 ml bulion de legume
30 g parmezan
1 lingură de unt
ulei de măsline
sare, piper

Mod de preparare:
Încinge uleiul de măsline într-o tigaie și călește ceapa și usturoiul tocate mărunt, până devin transparente. Adaugă apoi orezul și gătește-l câteva minute, până se acoperă cu ulei. Adaugă vinul și lasă la foc mic să fiarbă, până se evaporă.
Este rândul spanacului, pe care trebuie să îl adaugi tocat mărunt, apoi bulionul fierbinte cât să acopere orezul, cam 2 cm. Amestecă compoziția periodic și mai adaugă bulion, treptat, timp de aproximativ 15-20 de minute, până când orezul este gătit. La final, adaugă parmezanul ras, untul și amestecă compoziția.
Poftă bună!