Program: Luni-Sambata: 7:00-22:00; Duminica: 7:00-19:00
Blog
sarmalute-traditionale-romanesti

Sărmăluțe tradiționale românești

sarmalute-traditionale-romanesti

Ingrediente:
1 kg carne porc cu vită
1 -2 varză murată
2 cepe medii
70 g orez pentru sarmale
200 g mix de afumătură cu multă
grăsime
1 linguriță bulion
250 ml suc de roșii
sare
piper proaspăt râșnit
piper boabe
cimbru uscat mărunțit
o linguriță rasă de boia dulce
câteva crenguțe de cimbru uscat

2-3 foi de dafin
Mod de preparare:
Tocați carnea și apoi pregătiți celelalte
ingrediente. Țineți varza câteva ore în
apă rece pentru a se desăra. Tăiați-o
în fâșii potrivite pentru împachetat
sarmale. Apoi tocați ceapa.
Adăugați afumătura într-o tigaie și
lăsați-o la foc mic.
Între timp, căliți ceapa. După ce
aceasta este sticloasă, adăugați și
orezul. Lăsați la călit un minut, apoi
adăugați bulionul și un pahar de apă.
Lăsați să scadă până devine un sos
gros și apoi puneți-l peste carne.
Adăugați o linguriță de cimbru uscat, o
linguriță de boia dulce, piper proaspăt
râșnit din abundență și sare.

Puneți apă până când compoziția
devine foarte moale, aproximativ 150
ml de apă.
Luați o fâșie de varză, puneți o lingură
de carne pe ea, rulați sarmaua, apoi
îndesați excesul de varză de la capete
în interior și închideți-o la capete.
După ce ați terminat de împachetat
toate sarmalele, puneți-le la fiert.
Așezați pe fundul oalei o fâșie subțire
de varză, o crenguță de cimbru uscat,
o foaie de dafin și câteva boabe de
piper. Apoi așezați un strat de sarmale,
adăugați sos de roșii, piper, cibru, foi
de dafin, adăugați și afumătura
rumenită, încă un strat de sarmale și
tot așa până veți termina sarmalele.
Adăugați la final suc de roșii și apă
fierbinte.

Lăsați-le la fiert minim 4 ore la 180 de
grade, timp în care mai completați cu
apă.
Poftă bună!